Kang Yatsé II (6.175 m.)
//-->
Reposant al camp base
Ens acostem al tram més dret
La Sílvia enfilant-se a l'aresta
Pujant fort amb un immens horitzó
Progressió dura prop dels 6.000 m.
Panorama majestuós
Últims metres molt durs cap al cim
Des del cim, cresta cap al KY I
Satisfets al cim
Baixem per l'aresta
Baixant grans pendents de neu
Paisatge infinit
Camp base
Kang Yatsé des de Konmaru La (dia següent)
La Llar de les Neus és una gran muntanya situada al bell mig del Ladakh, visible des de centenars de quilòmetres amb la seva característica cresta nevada. És una bonica muntanya, sagrada pels locals, que té diverses puntes. Des del camp base iniciem de nit l'ascensió, i quan trobem la neu ens equipem per remuntar forts pendents fins a l'aresta. Sense traça avancem amb dificultat i lentitud treballant cada metre. Un cop dalt l'aresta el pendent es manté fins a l'esmolat cim, on contemplem un immensíssim panorama des de les alçades. Descens ràpid i directe sobre la neu amb grans vistes cap a les terres àrides.
Tweet
//-->
//-->
Fitxa
Tipus de sortida: Alta muntanya
Lloc de sortida: Camp base Kang Yatsé Prop de Nimaling, Ladakh (Índia)
Distància: 6.50 quilòmetres
Desnivell positiu: 1 150 metres
Temps: 10:20 hores
Dificultat: PD
Sensació de dificultat: Poc difícil Llarga secció de neu en fort pendent. Dificultat per l'alçada
Cartografia: Ladakh & Zanskar Editions Olizane (1:150.000)
Itinerari
Punt de pas
Temps parcial (h.)
Temps acumulat (h.)
Distància (km.)
Dia 1. Aproximació al camp base
Nimaling
00:00
00:00
0
Camp base KY
01:15
01:15
3,6
Dia 2. Kang Yatsé
Camp Base KY
00:00
00:00
0
Cim Kang Yatsé II
07:30
07:30
2,9
Pausa
00:15
07:35
Camp base
02:35
10:20
6,5
Crònica
Des dels petits poblets a l'est de la vall de Markha, com Hangkar, es veu el cim, altiu i elegant, amb un barret blanc que contrasta fortament amb els colors torrats de les àrides muntanyes del Ladakh. El seu nom significa la Llar de les Neus, o sent més específic la Llar de les neus i el gel perpetus. La consideren una muntanya sagrada, i un guia ens explicava un vespre durant el trekking per la vall que a la gent del territori no els feia gaire gràcia que la gent hi pugi, ja que l'hi tenen temor. En qualsevol cas, fent el camí de la vall, la visió de la muntanya és espatarrant, i captiva intensament la mirada i el cor.
Ben bé que ens la miràvem feia uns dies, amb la il·lusió de poder-la assolir. I ha arribat el moment. Després de passar la nit al camp de Nimaling, juntament amb el nostre guia acabat d'arribar, el muler amb els seus cavalls i el cuiner que tindrà cura dels nostres estómacs aquests propers dies, comencem el camí d'aproximació al camp base. De fet el camí és breu, i després de pujar una estona cap als prats superiors, planegem fàcilment i en poc més d'una hora arribem al camp base.
El Kang Yatsé en realitat és un petit massís, amb diverses puntes. N'hi ha dues de més populars, el KY I de 6.400 metres i el KY II de 6.175 m. El cim principal és difícil, i té dues vies d'accés: pujar primer el segon cim i creuar una llarga i exposada cresta, o bé per l'aresta est, plena de sèracs i amb pendents de neu i gel de fins a 70º. Qualsevol de les dues vies té una acotació D (Difícil), fora del nostre abast. Precisament els dies inicials que vam organitzar la ruta a Leh, vam temptejar diverses agències sobre la possibilitat de pujar el cim principal. Totes ens van dir que no era possible menys una, la que vam contractar, amb la il·lusió de poder-lo pujar acompanyats d'un bon guia. Però tot i les promeses, a l'hora de la veritat el guia ens va dir que era inviable, tret que fóssim escaladors en gel professionals i que portéssim molt equipament. Com que no era el cas ens vam conformar amb el KY II.
El camp base del Kang Yatsé és un ampli planell al costat d'un rierol d'aigües glacials. Hi ha algunes tendes d'un...