La Faiada i el Remei en BTT

Gran matinal de BTT per les obagues de la Faiada i del Remei amb més de 1200m- de fantàstics corriols picats avall. La jornada comença al Coll de Perves punt en què iniciem la remuntada fins al cap de la Faiada, gairebé 500m+ en poc més de 5kms, per tant, una pujada força exigent, amb uns darrers metres fins a la cota màxima que cal fer amb la bici a l'esquena. Un cop al cim tenim unes boníssimes panoràmiques de la cara sud de les Maladetes.Per la baixada mantenim la distància però, en canvi, ara perdem 850m- per un corriol globalment d'una dificultat moderada però molt laboriós ja que està ple de revolts, algun de molt difícil, i de passos entre arbres on tot just hi cap el manillar; puntualment, el sender té algun pendent marcat però la relativa netedat del terreny facilita molt el descens. Aquesta tendència es manté durant tot el recorregut excepte en un breu tram (100m-) que el corriol passa a la banda solana i el ferm es torna més pedregós.Arribats a la carretera la resseguim mig quilòmetre amunt i prenem una pista que puja fins a Ventolà amb unes rampes bastant demolidores. Passat Ventolà encara queden uns m+ d'ascens exigent però aviat comencem a fer breus puges i baixes fins arribar a Gotarta. En aquest punt ja només ens resta un quilòmetre de carretera fins empalmar amb el sender que baixa al Remei, un altre regal per als sentits. En total, gairebé 400m- tots molt nets i tirant a fàcils excepte la sortida (50m-) al Camí de l'Aigua, el qual ens retornarà còmodament fins a Pont de Suert. A la capital de l'Alta Ribagorça hi celebren una fira de productes artesans de la zona i, evidentment, no desaprofitem l'oportunitat per abastir-nos de productes de la terra: xolís d'Adons, formatge d'ovella de Ca de Tunica i galetes de Postres de Músic de la Pobla de Segur; tot, un plaer al paladar. I seguint en aquesta línia gastronòmica exquisida pugem a dinar a Casa Joanot, a Iran; ens atipem fins a no poder més amb el menú degustació el qual està format per 8 entrants triats per la direcció del restaurant segons la temporada i un segon plat a triar. El menú no és barat (això sempre és relatiu), 36 euros, però la qualitat dels productes justifiquen amb escreix el preu; amb tot, si no sou exageradament 'menjadorets', és probable que no us ho pugueu acabar tot i hàgiu de fer ús de la carmanyola. El restaurant ofereix múltiples possibilitats, des de carta tradicional passant a demanar només els entrants del menú degustació, etc,... val la pena preguntar. Mentre dinem van passant grups de ciclistes que estan fent la Pedals de Foc i tot i que només deuen de portar uns 30-40kms tots parlen de la duresa del recorregut i és que el Pirineu lleidatà és sorprenentment exigent... nosaltres que el 'patim/gaudim' habitualment ja ho sabem, però ens 'fa gràcia' sentir el relat de ciclistes que no estan acostumats a aquest medi que té aquest puntet d'hostilitat que el fan tan atractiu.

Avui destaquem : La Font del Remei de Ripoll

Setmana dedicada a les Fonts naturals La Font del Remei , esta situada a prop de l’ermita del Remei en el municipi de Ripoll. Antigament es coneixia com la Font del Joncar....

La Faiada de Malpàs (1699 m.)

Prop dels cims veïns que superen els 2000 metres, s'alça el cim de la Faiada. Modest en altura però impressionant en paisatge, ja que l'ascens a través dels boscos de la...

Circular pels faigs de la faiada (100 cims)

 Quan vaig marcar el GR3 des de Viu de Llevata em vaig adonar que havia un camí que anava a Montberri pel bosc en lloc d'anar per la collada de Sant Roc. Vaig pensar que...

Arbres – L’Auró tombat del Santuari del Remei de Camprodon

Com cada dissabte us presento dos articles  Des de Camprodon o Sant Pau de Segúries prendreu la C-38 i cal fer via fins al càmping i veïnat de Creixenturri de Camprodon, en...