15 anys de... l'Esperonet sense Nom a Canalda

Tot i que al seu oberturista no li agrada, per mi sempre serà la via de l'Axel, però ell, amb la seva modèstia, va preferir batejar aquesta via de la part més oriental de Canalda com l'Esperonet sense Nom i repetida avui fa 15 anys.Vieta de dos llargs ben llargs que podria tenir sortida pròpia però que actualmant ho fa per la Blau Vellutat. Sinuosa tota ella, va buscant els balmats menys pronunciats en una escalada combinada prou piquent. Recordo que en algun artificial s'havia de col.locar alguna cosa.Apa! Fins aviat i potser algun dia li buscarem una sortida que vagi en condordança amb la resta.

15 anys de... la Niltina al Cap del Ras.

Crec recordar que feia relativament poc que havien obert la Niltina a Àger quan vam veure la ressenya, tot i així encara vam tardar un any en anar-la a repetir. Així que,...

30 anys al Farell són molts anys!

30ª Cursa de Muntanya del Farell 12,2 km. 1-16-13 6-16 x km. 279 metres de desnivell positiu 191 de 268 classificats, 9è de 18 classificats a M6 De nou estic al Farell, i...

15 anys de... la Trempant t'empaito a la Palleta.

Després del mastegot amb la mà oberta que m'en vaig endur en la meva primera visita a la Roca de la Palleta a Montserrat, en aquesta segona ja va ser una altra cosa. Tot i fer...

15 anys de... la Montse a la Paret del Grau.

A la part més occidental de la Paret del Grau de Coll de Nargó hi ha tot un regitzell de vies equipades que combinades entre elles (com aquesta i aquesta altra) et deixen la...

15 anys de... l'Enxaneta al Pollegó Oest.

Feia poc que havien obert l'Enxaneta al Pollegó Oest de Montserrat i el company frisava per anar-hi, així que avui farà 15 anys vam fer la nostra repetició. Recordo poquetes...

15 anys de... la Gota Fria al Roc d'en Solà.

Molt poques vies havia fet jo a la part central del Roc d'en Solà fa 15 anys, i suposo que el company em va engatussar per anar a fer aquesta via, que tant ara com...

15 anys de... la Pornostar a la Roca Alta.

Quan escales a la part esquerra de la Roca dels Arcs a Vilanova de Meià, sempre hi ha la temptació de seguir escalant per la part dreta de la Roca Alta, i això és el que vam...

15 anys de... la Camel a la Roca dels Arcs.

Juntament amb la Necronomicón, la Camel de la Roca dels Arcs potser és la via més popular d'aquest sector de paret. Jo vaig fer la meva repetició avui farà 15 anys i en...

Roca de Canalda (1.413 m)

Dissabte 2 de setembre de 2023Hora de sortida: Set del matí.  Ubicació: Comarca del Solsonès.  Temps aproximat: 3 h 30 min (7,6 km)  Desnivell: 325 m...

15 anys de... la Lapònia a la Portella Gran.

El anys següents a la seva obertura, la Lapònia al vessant oest de la Portella Gran de Montserrat, va convertir-se en una escalada ben freqüentada. Jo vaig fer la meva...

15 anys de... la Sol com un Mussol a Vilamala.

Diverses són les parets de Vilamala que per accedir a la seva base toca fer una excursió salvatge per antics corriols abandonats o rapelar. Amb aquesta segona idea vaig obrir...

Avui destaquem: La Font de sense nom (?) de Gironella

Setmana dedicada a les Fonts de Gironella La Font (sense nom). esta situada en una paret a peu de la carretera C-154z, de Gironella a Vic, a pocs metres del seu inici. De fet no...

Montserrat, cims sense corda: Ecos (IV)

Dintre de la serie de sortides inspirades en el llibre Montserrat, cims sense corda, avui he fet un llarg recorregut per Montserrat, la quarta etapa de la regió...

Les fonts del Montseny sense aigua

 Actualment tots estem molt preocupats per les conseqüències que està comportant la greu sequera que estem patint i sobretot perquè les precipitacions deixaran de ser...

Montserrat, cims sense corda: Ecos (III)

Com saben els seguidors del Blog de Muntanya, fa uns mesos es va publicar un llibre amb el títol Montserrat, cims sense corda. Aquesta publicació ressenya...

15 anys de... la Caida Libre a la Roca Gris.

Com ja m'ha passat en altres ocasions, parlo de vies que actualment estan en periode de regulació i no poden repetir-se com és el cas de la Caida Libre a la Roca Gris, feta...